O nama
Od samoga osnutka svoje poslovanje vezali smo za svijet automobila. Tada možda i ne znajući kolikom se kompleksnom pojmu predajemo, krenuli smo hrabro, početničkim koracima. U tome vremenu, otpočeli smo s proizvodnjom tek određenih autodijelova i time stvorili dobre temelje za nastavak i razvoj našega poslovanja. Vođeni onom istom teorijom, kao i na samome početku, kako je osluškivanje potreba tržišta i naglasak na kvaliteti najuspješniji put do zadovoljnog kupca, ostvarili smo uspješno dugogodišnje poslovanje iza kojega stoje brojna priznanja i nezamjenjivo iskustvo.

Posjećujući različite sajmove utemeljili smo brojne poslovne odnose. Ovdje prije svega treba spomenuti dugogodišnju suradnju s partnerima u Njemačkoj i Austriji, kao i u zemljama bivše Jugoslavije. No, ništa manje zanimljiva poznanstva i poslovnu suradnju, ostvarili smo i zemljama mediterana i zemljama Dalekog Istoka.

Povijest
Početci sežu još u 1989. godine, kada se ime „Metalmerc“ vezalo za malu, uspješnu, obiteljsku radionicu, koja je sa svega nekoliko radnika, polako, ali sigurno postizala svoje prve poslovne rezultate. Iako, tada već s određenim iskustvom i zasigurno već razrađenom poslovnom politikom, uslijed nepovoljnih prilika koja su nastale s početkom 1992. godine, poslovanje se moralo prekinuti.

Uslijedila je dvogodišnja pauza, nakon koje Metalmerc počinje bilježiti značajne poslovne rezultate, usprkos vidno izmijenjenim uvjetima na tržištu. Ubrzo se počeo bilježiti i sve veći broj automobila porijeklom iz Njemačke. Istodobno s tim promjenama, rukovodstvo Metalmerc-a donosi veoma značajnu odluku o daljnjem poslovanju time sto je, tada već, poduzeće Metalmerc, preusmjerilo svoju djelatnost na trgovinu rezervnim dijelovima za ova vozila. Odluka se pokazala ispravnom , što se pokazalo kasnijim tijekom događaja.


Poduzeće je iz godine u godinu nizalo svoje uspjehe, povećavao se broj djelatnika te se ustrajalo na realizaciji kompletne usluge, prvenstveno vezano za usluge održavanja vozila. Početkom 2000. godine, Metalmerc preseljava u novi prostor, proširen je obim djelatnosti te Poslovni centar Metalmerc obuhvata:
 

- veleprodaju i maloprodaju dijelova za putnička i teretna vozila
- suvremeno opremljen tehnički pregled
- servis i praonicu vozila
- špediciju kao i Carinsko skladište «A» tipa
- restoran Metalmerc
 


Planovi
Planovi za budući razvoj poduzeća idu u smjeru kompletiranja svih djelatnosti potrebnih za održavanje jednog motornog vozila, a konačan cilj je, u suradnji s nekim od cijenjenih dobavljača Metalmerc-a, ponovno krenuti s proizvodnjom.
 


Mladen Grubešić, direktor