Ulja za teretna vozila   

 

 

Q8 T 520 - SAE 15W-40

Univerzalno motorno mazivo za mješoviti vozni park.
Za cetverotaktne dizel motore, atmosferski, kao i sa turbo punjenjem, koji djeluju pod umjerenim do teškim uslovima sa normalnim ili umjereno produženim intervalima zamjene ulja.
Primjenjuje se takoder u svim putnickim automobilima i dostavnim vozilima sa atmosferskim ili turbo benzinskim, na ukapljeni naftni plin ili dizel motorima.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 750 - SAE 15W-40

Mazivo super visokih perfomansi dizajnirano za podmazivanje Euro IV i Euro V dizel motora s niskim emisijama. Za sve visokoefikasne cetvorotaktne dizel motore koji rade sa niskosumpornim dizel gorivom (<0,05 % mas) te pod vrlo otežanim uslovima rada. Prema OEM specifkacijama moguse primjeniti produženi intervali zamjene ulja.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 760 - SAE 15W-40


Ulje visokih perfomansi dizajnirano za nove USA EPA 2007 i Euro 5 dizel motore koji koriste gorivo sa malom kolicinom fosfora i sumpora. (Low SAPS)
Q8 T 760 se posebno preporucuje za kamione s najnovijim dizel motorima opremljeni dizelskim filterom cestica (DPF) ili katalizatorom a rade u otežanim uslovima.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 800 - SAE 10W-40

Moderno sinteticko ulje visokih performansi za sva godišnja doba za Euro 3 i Euro 4 dizel motore niskih emisija. Za sve cetverotaktne dizel motore, sa ili bez turbo punjaca i interkulera, koji rade u teškim uslovima i imaju produžene intervale zamjene ulja. Isto tako prikladno je za benzinske motore putnickih automobila.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 860 - SAE 10W-40

Vrhunski izdržljivo sinteticko ulje namjenjeno za podmazivanje EURO 4 i 5 dizelskih motora. Posebno je preporucljivo za kamione s najnovijim Euro 5 dizel motorima, ukljucujuci Scania kamione.
Za ovo motorno ulje može se primjeniti produženi interval zamjene prema specifikacijama proizvodaca kamiona.
Ulje se može koristiti i u drugim HD dizelskim motorima komercijalnih vozila i gradevinskim mašinama.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 905 - SAE 10W-40

Sinteticko ulje visokih perfomansi s niskim procentom sulfatnog pepela, fosfora i sumpora (low SAPS) dizajniran za podmazivanje Euro 4 i Euro 5 dizelskih motora.
Razvijeno je za podmazivanje svih Euro 4 motora koji su opremljeni filterom za krute cestice (DPF) ili katalizatorom (SCR), a rade sa niskosumpornim dizel gorivom i pod ekstremno teškim uslovima rada. Takoder za sve dizelske motore koji zahtijevaju ACEA E4-99. LowSAPS formulacija pogodna za odredene aplikacije plinskih motora i za mobilne benzinske motore.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 SuperTruck FE - SAE 5W-30

Sinteticko vrhunski izdržljivo dizel motorno ulje.
Posebno se preporucuje za kamione s visokim performansama Euro 4 i 5 dizelskim motorima koji rade s produženim intervalima zamjene motornog ulja.
Q8 SuperTruck FE može se koristiti i u drugim HD dizelskim motorima komercijalnih vozila i gradevinskim mašinama koji koriste atmosferske, ili turbo motore.

+ preuzmite pdf specifikaciju