Ulja za transmisije   

 

Q8 T 35 (GL4) - SAE 80W

Q8 T 35 je višenamjensko SAE 80W ulje za automobilske transmisije formulisan od mješavine aditiva za ekstremni pritisak u visokokvalitetom otapalu rafiniranih parafinskih baznih ulja. Sprijecava nastanak hrde, korozije i pojavu pjene i sadrži visoko ucinkovite poboljšivace indeksa viskoznosti kako bi se osigurala stabilnost mehanizma kroz svoj radni vijek.
Q8 T35 je API GL-4 tip maziva.
Ulje za transmisije posebno odgovarajuce za sinhronizovane mjenjace i pogonske osovine.
 

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 45 - SAE 90

Ulje sa posebno modifikovanim svojstvima viskoziteta za pogonske osovine sa blokirajucim diferencijalom (LS).
 

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 55 (GL5) - SAE 80W-90, SAE 90, SAE 85W-140

Ulje za rucne transmisije i za pogonske osovine, posebno one koje imaju hipoidne zupcanike gde se traže ulja otporna na opterecenja visokog pritiska (EP). Pruža odlicnu zaštitu od brazdanja zupcanika. Štiti transmisije u svim uslovima, ukljucujuci udarna opterecenja i omogucava duži životni vijek voznih komponenti.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 60 (GL4) - SAE 75W-80

Sinteticko ulje za rucne i poluautomatske transmisije privrednih vozila za teške uslove rada koja zahtjevaju poseban viskozitet pri niskim i visokim temperaturama.
 

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 65 - SAE 75W-140

Potpuno sinteticko transmisiono ulje koje objedinjuje izvrsna niskotemperaturna svojstva tecnosti i postojani viskozitet na višim temperaturama. Smanjuje unutrašnje trenje i na taj nacin omogava manju buku prenosa i manju potrošnju goriva
 

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 T 65 LS - SAE 75W-90

Potpuno sinteticko transmisiono ulje koje objedinjuje izvrsna niskotemperaturna svojstva tecnosti i postojani viskozitet na višim temperaturama. Smanjuje unutrašnje trenje i na taj nacin omogava manju buku prenosa i manju potrošnju goriva.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 Axle Oil XG (GL 4/5) - SAE 80W-140

Polusinteticko ulje za podmazivanje hipoidnih zupcanika i pogonskih osovina. Odobreno od Scanie u odredenim kategorijama upotrebe za produžene servisne intervale (max 180000 km).

Primjedba: Uvek se treba pridržavati uputstava proizvodaca originalne opreme.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 Gear Oil XG (GL 4/5) - SAE 80W-90

Univerzalno transmisiono ulje za za sinhronizovane i ne-sinhronizovane rucne transmisije, osovine, pogonske sklopove koji zahtevaju API GL-4/GL-5 specifikacije. Odobreno od Scanie u odredenim kategorijama upotrebe za produžene servisne intervale (max 180000 km).
Primjedba: Uvek se treba pridržavati uputstava proizvodaca originalne opreme.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 Trans XGS (GL 4/5) - SAE 75W-90

Sinteticko ulje za transmisije koje rade pod povecanim opterecenjem i koje zahtevaju viskozitet pri niskim temperaturama sa ciljem uštede goriva i lakšeg mijenjanja brzina. Namjenjeno za podmazivanje pogonskih osovina, bocnih reduktora i nekih rucnih mjenjaca.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 AUTO 14 (DEXTRON II)

Visokokvalitetno ulje koje se preporucuje za automatske transmisije vecine vozila kao i za neke rucne transmisije. Može se upotrijebiti kad god se traži Dexron IID tip tecnosti, a takode je odgovarajuce za upravljacke mehanizme ili kao hidraulicna tecnost za neke primjene.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 AUTO 15

(ATF III)

Proizvod široke namjene koji može zadovoljiti vecinu primjena gdje se traži tecnost za automatsku transmisiju sa modifikovanim viskozitetom. Pruža racionalizaciju zaliha i na taj se nacin izbjegava mogucnost pogrešnog odabira.

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 AUTO 15 ED

Ulje za automatske transmisije, sinteticke osnove, sa produženim servisnim intervalom. Razvijeno je za upotrebu u automatskim transmisijama autobusa, privrednih vozila, putnickih vozila, radnih i gradevinskih mašina te vojne opreme gdje preovladavaju oštri uslovi rada ili se primjenjuju produženi intervali zamjene. Takoder je odgovarajuce za upravljacke mehanizme i kao hidraulicni medijum.

 

+ preuzmite pdf specifikaciju

Q8 Unitrans JK

Sinteticko ulje za automatske mjenjace.
Primjenljivo za sva evropska, japanska i korejska putnicka vozila s automatskim mjenjacem. Ulje je posebno dizajnirano za Aisin automatske mjenjace. Q8 Unitrans JK se može koristiti kod automatskih mjenjaca kada se koristi jedna ili više od propisanih specifikacija za potreban kvalitet.

+ preuzmite pdf specifikaciju